Proteiinijauheet: lihasten rakennusaineita

Proteiinia tarvitaan lihasten kasvuun, sekä harjoittelun tai urheilusuoritusten aikana lihaskudoksissa syntyneiden mikrovaurioiden korjaamiseen. Kaikista energialähteistä juuri proteiini on lihasten rakennusainetta.

Edellä mainitusta syystä proteiinit ovat palautujuomien keskeisiä ainesosia. Varsinaisia proteiinilisiä käyttävät etenkin ne urheilijat ja kuntoilijat, joiden tavoitteena on lihasten kasvattaminen. Tavallisen ravinnon rinnalla nautittu proteiinilisä mahdollistaa proteiinin määrän kasvattamisen ilman ruoan sisältämien hiilihydraattien ja rasvojen kaloreita.

Leusiini on tärkein aminohappo

Proteiinit koostuvat aminohapoista. Näistä leusiini on tärkein proteiinin eli lihasmassan tuotantoa ohjaava tekijä. Sitä esiintyy kaikissa proteiineissa, mutta korkeimmat pitoisuudet ovat heraproteiinissa ja maidon toisessa proteiinissa kaseiinissa. Osaksi tästä syystä maitoproteiinit ovat aina hallinneet urheiluravintovalmisteita.

Heraproteiini on nopeasti hajoavaa ja imeytyvää. Kaseiiniproteiini on kompleksisempi ja hitaasti hajoava, mikä on tietyissä tilanteissa etu. Tällöin keholle vapautuu kaiken aikaa aminohappoja jopa useiden tuntien ajan. Kaseiiniproteiinia käytetäänkin usein yötä vasten, jolloin lihasten rakennukseen on tarjolla runsaasti aminohappoja.

Maidon proteiinit vastaavat ihmisen tarpeita

Maidon proteiinit ovat biologiselta laadultaan parhaita. Tätä kuvaava PDCAAS-arvo sekä uudempi DIAAS-arvo kertovat kuinka hyvin proteiinin lähde sisältää ihmiselle välttämättömiä yhdeksää aminohappoa ja miten hyvin proteiinin lähde pilkkoutuu ja imeytyy suolikanavasta kudoksiin. Kasvikunnan tuotteista samalle tasolle yltää ainoastaan soijaisolaatti. DIAAS-arvon osalta sekin jää tosin heran ja kaseiinin jalkoihin.

Maidon proteiineista heraproteiini-isolaateissa ja -hydrolysaateissa on vähiten laktoosia ja rasvaa. Esimerkiksi Leader Performance Whey Clear Isohydro on valmistusmenetelmänsä ansiosta veteen sekoitettuna täysin laktoositon ja rasvaton. Samalla se on vatsaystävällinen ja mehumaisen raikas.

Kokonaan maidoton vaihtoehto on soijaisolaattia sisältävä Leader Performance Soy Protein

Mikä tuote
sopii minulle?

Löydä omia tavoitteitasi tukevat
tuotteet Leader Performance
-valintakoneesta

Leader valintakone testi

Mikä tuote
sopii minulle?

Löydä omia tavoitteitasi tukevat
tuotteet Leader Performance
-valintakoneesta

Leader valintakone testi mobiili
Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About