Tehonlisääjät: enemmän suorituskykyä

Tehoa treeniin ravinnon ja ravintolisien avulla on pyritty saamaan kautta aikain. Kilpaurheilussa keinojen tulee tietenkin olla doping-sääntöjen mukaisia. Maksimisuoritus vaatii aina hyvän psyykkisen ja ravitsemuksellisen tilan, mutta laillisia ravintolisiä apuna käyttäen suorituskykyä voi yrittää tehostaa.

Latausjuomiksi tai latureiksi kutsuttujen tehonlisääjien käyttö on suosittua. Ennen treeniä nautittavat juomat sisältävät arginiinin, ornitiinin ja sitrulliinin kaltaisia aminohappoja, jotka laajentavat verisuonia, vaikuttavat veren virtaukseen ja edistävät hapen ja energian kulkeutumista lihaksiin. Beta-alaniini on puolestaan laktaattipuskuri, joka parantaa maitohapoksikin kutsutun laktaatin sietoa ja auttaa näin viemään kovatehoista suoritusta pidemmälle.

Urheilujuomien piristävistä ainesosista yleisin lienee kofeiini, joka rajoittaa hermostoväsymystä etenkin pitkäkestoisissa suorituksissa. Leaderin tuotteissa ei kuitenkaan ole lisättyä kofeiinia. Kupillinen kahvia ennen suoritusta ajaa saman asian oman harkinnan mukaan.

Tehoa treeniin ja nopeaa energiaa kreatiinilla

Kreatiini on tunnetuin ja tutkituin urheilussa käytettävä tehonlisääjä. Lihaksiin varastoitunut kreatiinifosfaatti toimii energianlähteenä erityisesti lyhytkestoisissa ja kovatehoisissa suorituksissa pikajuoksusta painonnostoon. Samasta syystä kreatiini tehostaa palautumista sarjojen välillä ja toimii hyvin intervallityyppisessä harjoittelussa.

Kreatiinista on hyötyä kaikissa korkean intensiteetin lajeissa, joissa yhden suorituksen kesto on 10 sekunnin molemmin puolin. Lihasten kreatiinifosfaattivarastoja on mahdollista ylikompensoida joko päivittäisenä annoksena tai kuuriluontoisena supertankkauksena. Leader Performance Creatine Monohydrate on tähän tarkoitukseen kehitetty juomajauhe.

Ravinnon kautta kreatiinia saadaan lihatuotteista. Tästä syystä kasvissyöjät ja vegaaniurheilijat hyötyvät kreatiinilisistä muita urheilijoita enemmän.

BCAA säästää lihasmassaa

Haaraketjuisia BCAA-aminohappoja löytyy kaikista proteiinivalmisteista, mutta eristettynä niitä käytetään myös latureina tai laturivalmisteiden osana. Kysymys on kolmesta elimistölle välttämättömästä aminohapoista L-leusiinista, L-isoleusiinista ja L-valiinista. Muista aminohapoista poiketen lihakset pystyvät käyttämään näitä paikallisesti välittömänä energianlähteenä.

Haaraketjuiset aminohapot auttavat lihasta palautumaan vaurioista, mutta suorituksen aikana niillä on myös lihasmassaa säästävä vaikutus. Pitkässä urheilusuorituksessa BCAA-aminohappojen arvellaan säästävän lihaskudosta, jota elimistö lähtee muutoin hajottamaan. Leader Performance EAA+BCAA -aminohappojauhe sisältää kaikki yhdeksän vapaata, elimistölle välttämätöntä aminohappoa. Leader Performance BCAA -jauheessa on kolmen BCAA-aminohapon lisäksi immuunipuolustukseen osallistuvaa L-glutamiinia.

Mikä tuote
sopii minulle?

Löydä omia tavoitteitasi tukevat
tuotteet Leader Performance
-valintakoneesta

Leader valintakone testi

Mikä tuote
sopii minulle?

Löydä omia tavoitteitasi tukevat
tuotteet Leader Performance
-valintakoneesta

Leader valintakone testi mobiili
Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About