Välipalat: helppoa ja nopeaa

Monet urheiluravinnevalmisteet ovat terveellisiä ja tarkoituksenmukaisia välipaloja. Niiden avulla on helppo rytmittää treenipäivää ja säädellä pitkäksi venyviä ateriavälejä. Samaan tarkoitukseen soveltuvat juomajauheetkin, mutta välipalatuotteiksi kehitetyt valmisjuomat ja patukat ovat monesti kätevämpiä päivän riennoissa.

Urheiluravintovalmisteet ovat koostumukseltaan nopeasti imeytyviä ja huoneenlämmössä säilyviä. Raskasta ateriointia tulisi välttää noin 2–3 tuntia ennen treeniä. Mitä lähempänä treeni on, sitä helpommin sulavaa ravinnon tulisi olla. Nopea imeytyminen onkin yksi urheiluravinteiden tärkeimmistä ominaisuuksista.

Proteiinipatukat ovat helppoja välipaloja

Proteiinipatukoiden tarjonta on valtava. 40–60-grammaisessa patukassa proteiinin määrä vaihtelee 15–30 gramman välillä. Urheilijan tarpeita ajatellen patukoissa olisi hyvä olla myös riittävä määrä hiilihydraatteja. Aina näin ei kuitenkaan ole, sillä tuotteita tehdään myös muihin tarpeisiin, esimerkiksi tavalliseen arkeen. Monissa välipalatuotteissa johtavana ajatuksena on, että proteiini pitää kylläisenä, kun taas hiilihydraateista saatavan energian määrä on minimoitu.

Tuotteiden ravintokoostumuksia kannattaa lukea. Leaderin valikoimassa urheilijoille optimoitu proteiinia ja hiilihydraattia sisältävä sarja on nimeltään Performance Protein, kun taas kylläisyyden tunnetta tavoitteleva runsaasti proteiinia ja kuitua sisältävä välipalasarja on Promour Crispy. Eniten proteiinia sisältävään Protein 40 % -sarjaan on lisätty BCAA-aminohappoja. Neljäs sarja, herkkävatsaisille suunnattu Protein Soft, ei sisällä lainkaan sokerialkoholeja kuten xylitolia tai maltitolia. Nämä makeutusaineet saattavat aiheuttaa vatsaoireita kaikista herkkävatsaisimmille.

Kotimainen sertifioitu tuotanto takaa, että kaikki Leaderin patukat ovat gluteenittomia. Valikoimasta löytyy myös laktoosittomia ja vähälaktoosisia vaihtoehtoja.

Valmisjuoman voi nauttia heti

Patukoiden vaihtoehtona ovat erilaiset valmisjuomat, kuten Leader Promour Protein Shake. Toisaalta proteiinijauheita on helppo annostella juomapurkkeihin ja -pulloihin. Tällöin vesi voidaan lisätä vasta käytön yhteydessä.

Kaupan hyllyltä löytyy puolestaan kasvava määrä runsaasti proteiinia sisältäviä rahka- ja jogurttituotteita. Urheiluravinteista poiketen ne vaativat yleensä kylmäsäilytystä.

Mikä tuote
sopii minulle?

Löydä omia tavoitteitasi tukevat
tuotteet Leader Performance
-valintakoneesta

Leader valintakone testi

Mikä tuote
sopii minulle?

Löydä omia tavoitteitasi tukevat
tuotteet Leader Performance
-valintakoneesta

Leader valintakone testi mobiili
Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About