Hiilihydraatit: puhdasta energiaa

Hiilihydraatit ovat lihasten polttoainetta. Ne varastoituvat lihaksiin glykogeenina ja ovat keskiössä kaikessa urheilussa. Absoluuttinen tarve korostuu pitkissä yli 1,5 tuntia kestävissä suorituksissa, kun lihasten rajalliset sokerivarastot ehtyvät. Urheilua edeltävillä ruokavalinnoilla ja suorituksen teholla on suora vaikutus glykogeenivarastojen hupenemiseen.

Kuntotasokin vaikuttaa. Heikomman hapenottokyvyn vuoksi tehokkaasti treenaavan kuntoilijan kulutus voi olla suhteessa suurempi kuin huippu-urheilijalla.

Hiilihydraattien lähteinä käytetään monenlaisia yhdisteitä lyhyistä sokereista aina pitkiin tärkkelyksiin. Niillä kaikilla on omat ominaisuutensa, minkä perusteella niitä käytetään erilaisina kombinaatioina esimerkiksi urheilu- ja palautumisjuomien osana.

Hiilihydraatteja monessa muodossa

Suorituksen aikana hiilihydraattivarastoja täydennetään urheilujuomien tai geelien muodossa. Samat urheilujuomat ja palautumisjuomat toimivat myös ennen suoritusta ja suorituksen jälkeen normaalin ravinnon lisänä.

Paitsi urheilu- ja palautumisjuomien osana, hiilihydraatteja saa myös puhtaana jauheena. Neutraalin makuisia hiilihydraattijauheita käytetään omien juomasekoitusten valmistuksessa.

Leader Performance Malto on maissitärkkelyksestä valmistettua maltodekstriiniä, jota voi käyttää esimerkiksi itse valmistetun palautumisjuoman osana yhdessä proteiinijauheiden kanssa. Maltodekstriinistä voi tehdä myös itselleen sopivia urheilujuomia sekoittamalla veteen suolaa ja mehuja.

Kestävyysurheilussa maltodekstriiniä käytetään yleisesti hiilihydraattitankkaukseen, jossa lihasten glykogeenivarastot pyritään ylikompensoimaan useita tunteja kestäviä suorituksia varten.

Hiilihydraateissa uusinta teknologiaa edustaa mm. Vitargo-tavaramerkillä markkinoitu suurimolekyylinen vahamainen maissitärkkelys. Se on nopeimmin imeytyvä ja kehossa nestetasapainoa ylläpitävä hiilihydraatti, josta on etua varsinkin kuumalla säällä ja pitkäkestoisissa suorituksissa. Suurimolekyylinen tärkkelys ei jää hölskymään mahalaukkuun ja suolistoon, eikä siten aiheuta vatsan seudun ongelmia suorituksen aikana.

< EDELLINEN  \  PÄÄSIVU  \  SEURAAVA >

Mikä tuote
sopii minulle?

Löydä omia tavoitteitasi tukevat
tuotteet Leader Performance
-valintakoneesta

Leader valintakone testi

Mikä tuote
sopii minulle?

Löydä omia tavoitteitasi tukevat
tuotteet Leader Performance
-valintakoneesta

Leader valintakone testi mobiili
Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About