Palautumisjuomat: sopiva sekoitus proteiinia ja hiilihydraatteja

Palautumisen merkitystä ei voi korostaa liikaa, sillä harjoittelu ei vielä itsessään kohota kuntoa. Sen sijaan se tuottaa eri tasoisia kudosvaurioita, ärsykkeen. Harjoittelun jälkeen elimistö pyrkii mukautumaan uuteen tilanteeseen. Korjausmekanismit käynnistyvät, ja kunto nousee.

Lihasten rakennusaineeksi tarvitaan proteiinia. Se on palautumisjuomien tärkein ainesosa ja niiden merkittävin ero urheilujuomiin. Monikäyttöisyytensä vuoksi palautumisjuomat ja -juomajauheet ovat suosituimpia urheiluravintolisiä tavoitteellisesti harjoittelevien urheilijoiden ja kuntoilijoiden keskuudessa. Niistä saa puhtia yhtä lailla suorituksen alla ja sen aikana, mutta ennen kaikkea heti suorituksen jälkeen. Aivan erityisesti palautumisjuomat ovat kuntosaliharjoittelijoiden suosiossa.

 

Proteiini ja hiilihydraatit samassa paketissa

Palautumisjuomat sisältävät sekä proteiineja että hiilihydraatteja. Jälkimmäisten avulla täydennetään treenin aikana ehtyneitä lihasten sokeri- eli glykogeenivarastoja. Proteiini on tarkoitettu pääasiassa lihaskudosvaurioiden korjaamiseen liittyvän proteiinisynteesin tarpeisiin.

Tähän tarkoitukseen sopii erityisen hyvin heraproteiinissa runsaasti esiintyvä leusiini-aminohappo, jota pidetään yhtenä urheilijan tärkeimmistä aminohapoista. Palautumisjuomissa voidaan käyttää myös muita haaraketjuisia BCAA-aminohappoja, joita ovat isoleusiini ja valiini.

Suorituksen aikana kaikki BCAA-aminohapot ovat hyödynnettävissä sellaisenaan energiantarpeen tyydyttämiseen. Muut aminohapot ovat hitaammin hyväksikäytettäviä, sillä ne kuljetetaan ensin maksaan, jossa ne muutetaan energianlähteiksi.

Palautuminen käynnistyy heti

Palautumisjuomien suosiota selittää osaltaan niiden helppokäyttöisyys treenien ympärillä. Kun ruokapöytään on vielä matkaa, palautuminen saadaan käynnistymään heti.

Mitä nopeammin harjoittelusta palaudutaan, sitä tiheämmin voi harjoitella. Tästä on etua varsinkin taitolajeissa, joissa harjoitusten määrä kehittää motoriikkaa. Voimaharjoitteluissa kysymys ei ole pelkästään kudosvaurioiden korjaamiseen kuluvasta ajasta, vaan lihasten kasvuun tarvittavasta energiasta. Kestävyyslajeissa tärkeintä on suorituksen jälkeinen nesteytys. Juoman sisältämät hiilihydraatit käynnistävät palautumisen ja täydentävät harjoituksen aikana ehtyneitä hiilihydraattivarastoja.

Leaderin valikoimassa Performance Reco on hyvällä hinta-laatusuhteella varustettu heraisolaattia ja maltodekstriiniä sisältävä palautumisjuoma, johon on lisätty myös kreatiinia. Pidemmälle kehitetty Hydropower Reco sisältää kaikista nopeimmin imeytyviä heraproteiineja, hydrolysaattia ja isolaattia, sekä korkeasti haaroittuneita syklisiä hiilihydraatteja. Samaan tuotteeseen perustuva Combat Reco on ainutlaatuinen, etupäässä voima- ja kontaktilajeihin suunniteltu palautumisjuoma, johon on lisätty rustojen ja nivelten palautumista edistäviä kollageenipeptidejä. Molemmat tuotteet ovat laktoosittomia ja lähes rasvattomia.  

Mikä tuote
sopii minulle?

Löydä omia tavoitteitasi tukevat
tuotteet Leader Performance
-valintakoneesta

Leader valintakone testi

Mikä tuote
sopii minulle?

Löydä omia tavoitteitasi tukevat
tuotteet Leader Performance
-valintakoneesta

Leader valintakone testi mobiili
Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About