Urheiluravinneopas

Urheiluravinteiden ostajan opas

Urheiluravinneopas

Urheiluravinteiden ostajan opas

Valmisjuomia, patukoita ja jauheita. Pelkkää proteiinia, hiilihydraatteja tai tarkasti harkittuja kombinaatiota. Kaupan hyllyllä voi tuntua, että urheiluravinteista on ylitarjontaa. Jokaisella tuotteella ja tuoteryhmällä on kuitenkin tarkoituksensa. Tärkeintä on löytää omia tarpeita vastaava tuote, joka on valmistettu puhtaista ja laadukkaista raaka-aineista.

  • Hiilihydraatit ovat lihasten polttoainetta. Paitsi urheilu- ja palautumisjuomien osana, hiilihydraatteja saa myös puhtaana jauheena. Neutraalin makuisia hiilihydraattijauheita käytetään omien juomasekoitusten valmistuksessa.

  • Proteiinia tarvitaan lihasten kasvuun, sekä harjoittelun tai urheilusuoritusten aikana lihaskudoksissa syntyneiden mikrovaurioiden korjaamiseen. Kaikista energialähteistä juuri proteiini on lihasten rakennusainetta.

  • Urheilujuomilla tarkoitetaan hiilihydraatti-elektrolyyttijuomia, joiden tehtävänä on täydentää lihasten energiavarastoja sekä kehon neste- ja suolatasapainoa. Tyypillisesti urheilujuomia käytetään ennen suoritusta ja suorituksen aikana.

  • Palautumisen merkitystä ei voi korostaa liikaa, sillä harjoittelu ei vielä itsessään kohota kuntoa. Sen sijaan se tuottaa eri tasoisia kudosvaurioita, ärsykkeen. Harjoittelun jälkeen elimistö pyrkii mukautumaan uuteen tilanteeseen. Korjausmekanismit käynnistyvät, ja kunto nousee.

  • Sallittujen ravintolisien avulla on aina pyritty parantamaan suorituskylyä. Tähän perustuu latausjuomiksi tai latureiksi kutsuttujen tehonlisääjien kasvava suosio. Ennen treeniä nautittavat juomat sisältävät energia-aineenvaihduntaa tukevia aminohappoja ja piristäviä ainesosia.

  • Monet urheiluravinnevalmisteet ovat terveellisiä ja tarkoituksenmukaisia välipaloja. Niiden avulla on helppo rytmittää treenipäivää ja säädellä pitkäksi venyviä ateriavälejä. Mitä lähempänä treeni on, sitä helpommin sulavaa ravinnon tulisi olla.

Mikä tuote
sopii minulle?

Löydä omia tavoitteitasi tukevat
tuotteet Leader Performance
-valintakoneesta

Leader valintakone testi

Mikä tuote
sopii minulle?

Löydä omia tavoitteitasi tukevat
tuotteet Leader Performance
-valintakoneesta

Leader valintakone testi mobiili

< EDELLINEN  \  PÄÄSIVU  \  SEURAAVA >

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About