Voimalajien ravintolisät: proteiinia ja latureita

Voimalajeihin yleisimmin liitettävä ravintolisä on proteiini. Sitä tarvitaan lihasten kasvattamiseen ja palautumiseen, mutta erityisesti saleilla ja fitness-lajeissa sitkeänä elävää hiilihydraattien välttelyä on vaikeampi selittää ravitsemuksellisesti. Yli kahden tunnin salitreenissä kuluu sokereita ja elektrolyyttejä kuten kaikessa urheilussa.

Ennen harjoitusta tai kilpailua lihasten glykogeenivarastojen tulisi olla täynnä, ja veressä olisi syytä olla proteiineja. Edeltävän aterian lisäksi hiilihydraatteja ja proteiineja sisältävä palautumisjuoma on monipuolinen valinta. Esimerkiksi saliharjoittelussa sitä voi nauttia yhtä hyvin ennen treeniä ja treenin aikana kuin sen jälkeen.

Painonnostossa ja heittolajeissa tarvitaan tehokasta irtiottokykyä. Toisin sanoen voimaa tuotetaan maksimaalisesti lyhyessä ajassa. Jos lajiin kuuluu toistoja, kreatiini kuuluu usein kilpailuihin valmistautumiseen. Sallittuina ravintolisinä käytetään muitakin tehonlisääjiä. Usein niiden avulla tavoitellaan myös psyykkistä virettä. Laktaattipuskurina toimivaa beta-alaniinia ja muita aminohappoja voidaan sekoittaa esimerkiksi vesipulloon, kun toisessa pullossa on palautumisjuomaa.

Hiilihydraattien merkitys kasvaa soudun, nyrkkeilyn ja crossfitin kaltaisissa kestävyysominaisuuksia vaativissa voimalajeissa. Hyvin lyhytkestoisissa suorituksissa hiilihydraateilla ei ole erityistä roolia.

Painoluokkalajeissa hiilihydraattien ja nesteiden avulla voidaan vaikuttaa sarjaluokkaan. Kun tavoitellaan paikkaa normaalipainoa alemmassa sarjassa, kisapainon saavuttaminen johtaa usein hiilihydraattien ja nesteen määrän rajoittamiseen. Nämä toimenpiteet vaativat osaamista, jotta voimantuotto ei heikkenisi.

Mikä tuote
sopii minulle?

Löydä omia tavoitteitasi tukevat
tuotteet Leader Performance
-valintakoneesta

Leader valintakone testi

Mikä tuote
sopii minulle?

Löydä omia tavoitteitasi tukevat
tuotteet Leader Performance
-valintakoneesta

Leader valintakone testi mobiili
Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About