Teholajien ravintolisät: energiaa ja palautusjuomia

Teholajeihin voidaan lukea hyvin erilaisia lajeja maila- ja pallopeleistä alppihiihtoon, keskimatkan juoksusta tai pikaluistelusta kamppailulajeihin. Yhteistä niille kaikille on intensiteetin myötä kasvava hiilihydraattien tarve. Ennen suoritusta lihasten hiilihydraattivarastot täytetään ja suorituksen aikana tai välillä niitä pyritään mahdollisuuksien mukaan täydentämään. Kestävyysurheilussa tyypillistä glykogeenitankkausta ei kuitenkaan tarvita.

Hiilihydraatteja ja elektrolyyttejä sisältävä urheilujuoma – esimerkiksi Leader Performance Super Hydrate toimii aina. Suoritusten välissä tai erätauolla on mahdollisuus nauttia myös patukoita tai helposti sulavaa kiinteää ravintoa kuten banaania.

Palloilulajeista esimerkiksi jääkiekko ja jalkapallo eroavat merkittävästi toisistaan. Jääkiekossa kropasta otetaan kaikki irti alle 60 sekunnin mittaisissa vaihdoissa. Silloin energianlähteinä toimivat yksinomaan hiilihydraatit. Jalkapallossa kentällä ollaan pidempään. Pelin intensiteetti vaihtelee, ja keho voi hyödyntää myös rasvoja. Toisaalta nestettä ja energiaa on mahdollisuus nauttia harvemmin, jolloin mahdollisten tankkausten merkitys kasvaa.

Jääkiekon kaltaisissa ”happolajeissa” käytetään yhä enemmän kreatiinilisiä. Lihaksiin varastoitunut kreatiinifosfaatti toimii energianlähteenä juuri lyhytkestoisissa ja kovatehoisissa suorituksissa – jääkiekon lisäksi esimerkiksi pikajuoksussa. Kreatiinifosfaattivarastoja voidaan tankata lyhytkestoisesti ja pitää yllä pienempinä määrinä nautittuna kauden aikana. Viime vuosina hittituotteeksi on muodostunut punajuurimehu, joka tähtää samaan lopputulokseen, vaikkakin hieman eri mekanismeilla.

Palautumisjuomat käynnistävät suorituksen jälkeisen palautumisen. Nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja ja heraproteiineja sisältävä Leader Performance Hydropower Reco on suunniteltu tätä tarkoitusta varten. Proteiineja tarvitaan lihaskudoksissa tapahtuneiden mikrovaurioiden korjaamiseen. Jääkiekon ja kamppailulajien kaltaisiin kontaktilajeihin Leaderilla on ainutlaatuinen tuote Leader Performance Combat Reco, jonka sisältämät kollageenipeptidit edistävät myös nivelissä, jänteissä ja rustoissa syntyneiden vaurioiden korjaantumista.

Mikä tuote
sopii minulle?

Löydä omia tavoitteitasi tukevat
tuotteet Leader Performance
-valintakoneesta

Leader valintakone testi

Mikä tuote
sopii minulle?

Löydä omia tavoitteitasi tukevat
tuotteet Leader Performance
-valintakoneesta

Leader valintakone testi mobiili
Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About