Olympiajoukkueen urheiluravinteet

Leaderin urheiluravinteet Suomen olympiajoukkueen mukana Pariisiin

Useimpien maiden olympiajoukkueilla on oma urheiluravinnekumppaninsa,
niin myös Suomen joukkueella. Tokion kesäolympialaisista 2021 alkanut yhteistyö jatkuu, ja Suomen joukkue saa tuttujen urheilujuomien lisäksi
mukaansa myös täsmätuotteen Pariisin helteiden varalle.

Urheiluravitsemuksen vastuuasiantuntija Laura Manner Suomen Olympiakomiteasta on ollut mukana Leader-yhteistyössä Tokion kisoista alkaen.

– Tuotevalikoima on jonkin verran muuttunut matkan varrella. Olemme kuunnelleet urheilijoiden palautetta ja eri lajien tarpeita ja kehittäneet kisatuotteiden valikoimaa sen mukaan. Olemme valinneet mukaan koostumukseltaan hyvälaatuisia tuotteita, jotka lähtökohtaisesti sopivat moneen ruokavalioon.

– Yksi tärkeimmistä tuotteista on Leader Sports Drink -urheilujuoma, jota lähtee nyt aiempaa enemmän mukaan Pariisiin. Suolapitoisena tuotteena se on tosi tärkeä tuote nestetasapainon ylläpitämiseen ja hiilihydraattitankkaukseen kuumissa kisaoloissa. Annospusseihin pakattu tuote on myös helppo ja hygieeninen käyttää. Lue lisää hiilihydraattitankkauksesta >

Leader Performance Hydropower Reco palautusjuoma

Leader Hydropower Reco

Leader Performance Sports Drink Citrus urheilujuoma

Leader Sports Drink

Leader Performance Electrolyte Drink Super Electrolytes lisäravinne

Leader Super Electrolytes

– Toinen tärkeä tuote on palautusjuomajauhe Leader Hydropower Reco, jota olen ollut itsekin mukana kehittämässä ennen Tokion kisoja. Urheilijat toivoivat palautusjuomajauhetta, jonka sekoitussuhdetta voi itse säätää vahvemmaksi kuin valmiissa, melko kevyissä sekoitteissa. Tuote sopii hyvin tilanteisiin, joissa energiantarve on suuri. Lisäksi tuote ei sisällä kreatiinia, jota kaikki urheilijat eivät halua käyttää. Täysin uutena tuotteena Pariisin lähtee mukaan myös elektrolyyttijauhetta.

Leader Performance Super Electrolytes Fruity Lemon ei sisällä hiilihydraattia, vaan ainoastaan suoloja. Se on siten täsmätuote olosuhteisiin, joissa hikoillaan paljon ja ollaan pitkäjaksoisesti kuumissa oloissa. Kovan rasituksen yhteyteen suosittelemme kuitenkin hiilihydraattipitoista urheilujuomaa sen sijaan tai rinnalle.

Proteiinijuomia ja patukoita välipalaksi

Joukkueen mukaan lähtee myös Leader Promour Protein Shake -proteiinijuomia, Leader Promour proteiinipatukoita sekä BareBar-raakapatukoita.

– Proteiinijuomissa on mukana pieni määrä myös hiilihydraatteja, mikä tekee niistä hyvän vaihtoehdon palauttavaksi välipalaksi. Valmiit juomat ovat melko kevyitä, joten niitä voi hyvin täydentää välipalapatukoilla. Urheilijat ovat pitäneet tosi paljon juomien mauista ja pakkausten helppokäyttöisyydestä, Manner toteaa.

– BareBar-raakapatukat ovat myös olleet suosittuja välipaloja urheilijoiden keskuudessa. Ne säilyvät pitkään ja niissä on tiiviissä paketissa paljon energiaa. Patukat sopivat tosi hyvin palauttaviksi välipaloiksi. Manner on erityisen iloinen siitä, että Pariisin lähtevät urheilijat ovat saaneet mahdollisuuden tutustua Leaderin tuotteisiin riittävän varhain ennen kisoja.

– Leaderin tuotteet ovat jo monille urheilijoille tuttuja, mutta koska kisoissa on aina turvallisinta käyttää samoja tuotteita kuin harjoittelutilanteissa, on tärkeää, että potentiaaliset Pariisiin lähtijät saivat tuotteet testikäyttään jo alkuvuonna, Manner kiittelee.

Olympiajoukkueen suosikkituotteet

Olympia x Leader

Lisätietoja:

Suomen Olympiakomitea: Asiakkuuspäällikkö Lauri Ijäs, puh. 040 754 0229
Verman / Leader Foods: Digital Marketing Manager Tommi Welling, puh. 044 364 9397

Suomen Olympiakomitea on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, joka toimii sen hyväksi, että suomalaiset liikkuisivat enemmän ja menestyisivät huippu-urheilussa. Yhdessä jäsenjärjestöjemme ja kumppaneidemme kanssa rakennamme liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen. www.olympiakomitea.fi

Leader Foods Oy on vuonna 2001 perustettu suomalainen elintarvikealan yritys. Leader Foods kehittää, valmistaa ja markkinoi laadukkaita ja terveellisiä proteiini-, välipala- ja terveystuotteita, vitamiineja, urheiluravinteita sekä retkiruokia. https://www.leaderfoods.fi

Osta tuotteita verkosta!

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About