Olympiajoukkue luottaa Leaderin tuotteisiin

Suomalainen Leader on Pekingin kisajoukkueen yhteistyökumppani. Olympiajoukkueen ravitsemusasiantuntija Laura Manner kertoo, millä eväillä kisoihin lähdetään.

Mukaan on pakattu 3000 välipalapatukkaa ja vastaava määrä proteiini-, palautus- ja urheilujuoma-annoksia.

Pekingin talvikisoissa Leaderin tuotteita käyttää noin sadan urheilijan joukkue. Mukaan on pakattu 3000 välipalapatukkaa ja vastaava määrä proteiini-, palautus- ja urheilujuoma-annoksia.

Suomen olympiajoukkueen ravitsemusasiantuntija Laura Manner muistuttaa, että kysymys ei ole vain urheilusuorituksesta. Tärkein tehtävä on varmistaa urheilijoille ja taustajoukoille riittävä energiansaanti kisapaikalla ja matkan aikana.

”Ensimmäiset tuotteet jaetaan urheilijoille Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Edessä on kahdeksan tunnin lento ja osalla 3–4 tunnin bussimatka kisakylään. Sopeutuminen aikaeroon ja myös korkeaan ilmanalaan sujuu paremmin, kun ruokailu on säännöllistä ja energiansaanti on turvattu”, hän sanoo.

Manner jakaa tuotteet kolmeen kategoriaan, joissa Promour- ja BareBar-patukat edustavat välipalatuotteita. Leaderin tuotteiden lisäksi joukkueen mukaan lähtee muun muassa puuroja ja keksejä. Palautumiseen taas käytetään sekä nestemäisiä Promour-proteiinijuomia että Hydropower Reco -jauhetta.

”Urheilijat ovat tykänneet nestemäisistä palautusjuomista. Toisaalta osa urheilijoista on halunnut nimenomaan jauheen. Voidaan sanoa, että Hydropowerin tuotekehityksessä olympiajoukkueen tarpeet otettiin hyvin huomioon.”

Kolmas kategoria on urheilujuoma. Sen lisäksi urheilijat saavat erilaisia vitamiini- ja kivennäisainelisiä, joiden valinnassa on ollut mukana joukkueen lääkäri.

Joukkueen omavaraisuus korostuu poikkeuksellisessa maailmantilanteessa. Eletään kuplassa, josta kukaan ei voi poistua ostoksille.

Joukkueen omavaraisuus korostuu poikkeuksellisessa maailmantilanteessa. Urheilijat syövät kyllä kisajärjestäjän ruokaa, mutta erilaisia välipalatuotteita tarvitaan silti. Eletään kuplassa, josta kukaan ei voi poistua ostoksille, Manner muistuttaa.

Tuotteiden valinnassa on ollut selkeä työnjako. Urheilijat ovat esittäneet toiveita ja testanneet tuotteita, Manner on lukenut tuoteselosteita. Kisoissa ei kokeilla uutta.

”Tuotteiden valinnassa auttoivat tuoreet kokemukset Tokion kisoista. Toisaalta Leaderin tuotteet ovat suomalaisurheilijoille muutenkin tuttuja. Esimerkiksi jääkiekkoilijat käyttävät niitä jo oman sopimusyhteistyönsä kautta”, Manner sanoo.

Vastuunjako on selkeä myös kilpailupaikalla.

”Urheilijoilla on omat taustajoukkonsa. Se on lähtökohta, että suunnitelmat ja toimintatavat on rakennettu arjessa, ennen matkaa. Minun tehtäväni on varmistaa, että ne toteutuvat kisapaikalla”, Manner kertoo.

Voi tuntua itsestään selvältä, että olympiajoukkueessa on ravitsemusasiantuntija, mutta aina niin ei ole ollut, eikä edes kovin kauaa. Laura Mennerin mukaan tietoisuus ravitsemuksen merkityksestä on kasvanut, ainakin huippu-urheilussa. Yhteistyön tärkeä kulmakivi on ravintolisätoimittajan kotimaisuus.

”Kotimaisuus on meille tärkeä arvo kaikissa hankinnoissa, ja yhteistyössä suomalaisen valmistajan kanssa pääsemme vaikuttamaan myös tuotekehitykseen.”

Lue lisää olympiaurheilijan ravinnosta

Olympiahiihtäjä Joni Mäki suhtautuu ravintoon rennosti mutta tosissaan

Olympiahiihtoihin valmistautuvalle Joni Mäelle Leaderin tuotteet ovat tulleet tutuiksi. Leader Foodsin yhteistyöurheilija kertoo mistä hän saa energiaa.

Lue lisää >

Urheiluravinteet täydentävät urheilijan ruokavaliota

Suomen Olympiakomitean kumppanina Leader Foods vastaa Pekingin kisajoukkueen urheiluravinteista. Leaderin Timo Kosonen kertoo, mihin niitä tarvitaan.

Lue lisää >

Yhteistyössä Pekingiin

Välipalapatukat, palautusjuomat ja urheilujuomat. Muun muassa näihin Leader-tuotteisiin Suomen olympiajoukkue luottaa Pekingin talvikisoissa.

Yhteistyösivulle >

Olympiahiihtäjä Joni Mäki suhtautuu ravintoon rennosti mutta tosissaan

Urheiluravinteet täydentävät urheilijan ruokavaliota

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About