Lisää energiaa treeneihin - valmista itse tehokas PWO-juoma

Pre-workout (PWO) juoman nauttiminen on suosittu keino antamaan lisäpotkua treenisuoritukseen, parantamaan suorituskykyä ja edistämään palautumista harjoittelusta. Tässä artikkelissa esitetään helppo ohje PWO-juoman valmistamiseksi sekä käsitellään PWO-juoman käyttöön liittyvät seikat.

Mitä PWO-juoma on ja mitkä ovat sen hyödyt?

PWO-juoma on sekoitus ravinteita ja ainesosia, jotka auttavat lisäämään energiatasoja ja parantamaan suorituskykyä treenin aikana. Juoma sisältää yleensä erilaisia tehonlisääjiä, kuten kreatiinia, beta-alaniinia, sitrulliinia, BCAA:ta sekä muita aminohappoja.

PWO-juomaa tunnetaan myös nimellä treenilaturi. Juoman teho perustuu siihen, että se tarjoaa keholle nopeasti imeytyvässä muodossa ravinteita, jotka parantavat suorituskykyä ja auttavat palautumista treenin jälkeen eri tavoin.

Kuka hyötyy PWO-juomasta?

Jos olet vasta aloittanut treenaamisen ja tarvitset lisää energiaa uusiin rutiineihisi, voi pre-workout olla sinulle hyödyllinen. Samoin, jos olet jo treenannut jonkin aikaa, mutta jäänyt jumiin kehityksesi kanssa, voi treenilaturi antaa tarvitsemaasi lisäpotkua treeneihin.

Milloin PWO-juomaa kannattaa nauttia?

Parhaat tulokset PWO-juomasta saadaan, kun se nautitaan noin 30-60 minuuttia ennen treeniä. Tämä antaa ravinteille tarpeeksi aikaa imeytyä kehoon, jolloin valmisteen vaikutus ilmenee treenin aikana. On tärkeää muistaa, että PWO-juomaa ei kannata nauttia myöhään illalla, sillä se voi vaikuttaa unen laatuun, varsinkin jos siihen on lisätty kofeiinia.

Miten valmistaa PWO-juoma itse?

Treenilaturin valmistaminen itse on helppoa, ja voit tehdä sen esim valmiiksi juomapulloon kotona. Tässä on yksinkertainen ohje:

Tarvitset:

  • Leader Performance Creatine – noin 2 tl (5 g)
  • Leader Performance Beta-alanine : Citrulline – 1 mittalusikallinen (1 mittalusikka = 15 ml/10g).⁠
  • Leader Performance BCAA – noin 4 tl (10 g) tai vaihtoehtoisesti
  • Leader Performance EAA+BCAA – 1 reilu mittalusikallinen (1 mittalusikka = 15 ml/10g).⁠
  • 3-4 dl vettä

Valmistusohje:

  1. Mittaa tarvittavat ainesosat.
  2. Sekoita ainesosat keskenään.
  3. Lisää vesi ja sekoita hyvin.
  4. Nauti juoma noin 30-60 minuuttia ennen treeniä.

Tämä resepti on testattu ja todettu toimivaksi. Voit kuitenkin kokeilla sekoittaa PWO-juoman hiukan eri määrillä löytääksesi juuri sinulle sopivimman sekoituksen. Huomaathan, että beta-alaniinin nauttimisen jälkeen ihon kihelmöinti, varsinkin korvien ja sormien osalta, on täysin normaali ja vaaraton sivuvaikutus.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About